NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Traagschuim in matrassen

2 Minuten lezen

Traagschuim is een type schuim dat onder invloed van lichaamswarmte en druk zacht wordt en zich aanpast aan de contouren van het lichaam. Dit wordt ook wel “visco-elastisch” genoemd, omdat het schuim langzaam terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm als de druk wordt weggenomen. Het is de perfecte toevoeging aan je bed.

In matrassen wordt traagschuim vaak gebruikt als comfortlaag, omdat het zich aanpast aan de vorm van het lichaam en zo de druk op de gewrichten kan verminderen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met pijnlijke gewrichten of drukpunten.

Traagschuim heeft ook een hoge dichtheid, waardoor het duurzamer is dan andere materialen en een lange levensduur heeft. Het kan echter wel warmte vasthouden, wat voor sommige mensen als oncomfortabel kan worden ervaren, vooral in warme klimaten.

Over het algemeen kan traagschuim in matrassen bijdragen aan een betere nachtrust door het verminderen van drukpunten en het verhogen van het comfort. Het is echter belangrijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en behoeften bij het kiezen van een matras, omdat niet iedereen comfortabel zal zijn op traagschuim. Bij deze online beddenwinkel kan je een keuze maken uit de matrassen voor in je slaapkamer.

Materialen in matrassen

Traagschuim in matrassen is meestal gemaakt van polyurethaan, een type kunststofschuim dat door chemische reacties ontstaat uit verschillende grondstoffen, waaronder isocyanaten en polyolen. Deze stoffen worden gemengd en vervolgens geëxpandeerd in een vorm waarbij er gas wordt geproduceerd, waardoor het materiaal uitzet en schuimt.

Het resulterende schuim is visco-elastisch en heeft de eigenschap dat het zich langzaam aanpast aan de vorm van het lichaam onder invloed van lichaamswarmte en druk, waardoor het een uitstekend materiaal is voor matrassen en andere toepassingen waarbij comfort belangrijk is.

Polyurethaanschuim kan echter ook chemicaliën bevatten die giftig kunnen zijn, zoals tolueen di-isocyanaat en methyleendifenyl di-isocyanaat. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een traagschuimmatras te letten op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en te kiezen voor een matras die voldoet aan de veiligheidsnormen en certificeringen heeft.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de ventilatie van het materiaal, omdat traagschuim bekend staat om het vasthouden van warmte. Matrassen met traagschuim kunnen daarom worden gecombineerd met andere materialen die de ventilatie bevorderen, zoals katoen of bamboe.

Productieproces van traagschuimmatrassen

Het productieproces van traagschuimmatrassen begint met het maken van het traagschuim zelf. Traagschuim wordt gemaakt door polyurethaan met additieven te mengen en te laten reageren. Hierbij ontstaan gassen die het schuim doen expanderen en opschuimen.

Als het traagschuim eenmaal geproduceerd is, wordt het in de gewenste afmetingen gesneden om in de matras te passen. Dit gebeurt meestal met behulp van speciale snijmachines. Het traagschuim wordt vervolgens in de hoes geplaatst, die meestal is gemaakt van katoen of een ander ademend materiaal. De hoes wordt vervolgens gesloten met een ritssluiting of ander sluitsysteem.

Het productieproces van traagschuimmatrassen kan variëren afhankelijk van het merk en het type matras. Sommige fabrikanten voegen bijvoorbeeld extra lagen toe aan het traagschuim om extra ondersteuning te bieden, terwijl anderen de matras combineren met andere materialen zoals pocketveren om de ondersteuning en ventilatie te verbeteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het productieproces van traagschuimmatrassen ook de kwaliteit en veiligheid van het eindproduct kan beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een traagschuimmatras te letten op de kwaliteit van het traagschuim zelf, de aanwezigheid van schadelijke chemicaliën en eventuele certificeringen die de veiligheid en kwaliteit garanderen.

Gerelateerde berichten
Slapen

Verschillende formaten dekbedden

2 Minuten lezen
Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder eenpersoons-, tweepersoons- en kingsize-dekbedden. Het kiezen van het juiste formaat is belangrijk voor een goede…
Slapen

De voordelen van een boxspring met tv lift

2 Minuten lezen
Tegenwoordig kijken we iedere streamingdienst uit die er maar is. Met het alsmaar groeiende aanbod aan films en series kun je eindeloos…
Slapen

Tips om makkelijker in slaap te vallen

2 Minuten lezen
Heb jij ook weleens last om in slaap te vallen? Je bent niet de enige! Vele Nederlanders hebben slaapproblemen of vallen gewoon…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *