NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Ontdek de grote voordelen van een boxspring

3 Minuten lezen
Boxspring bed met dekens

Een goede nachtrust is van groot belang voor uw gezondheid en om dagelijks goed te kunnen functioneren. Een boxspring in huis halen kan uitkomst bieden wanneer u last heeft van een slechte nachtrust. Deze type bedden bieden namelijk een goede comfort en dragen hierdoor bij dat u beter uitgerust aan een nieuwe dag kunt beginnen. Hoe een boxspring in de slaapkamer van uw woning hier aan kan bijdragen? Dat leggen wij u uit in dit artikel. 

Wat is een boxspring?

Een sfeervol huis staat vol met bijpassend meubilair. Dit geldt voor de woonkamer maar ook voor de badkamer. Een vloerlamp industrieel wekt een hele andere indruk dan een stalen hanglamp. Daarnaast wil je ook voor comfort en kwaliteit gaan. Een goed klimaat in de woning mag dan niet ontbreken. Met een ventilatie shop zorg je voor de ideale temperatuur en een frisse binnenlucht. Voordat wij u uitleggen waarom een boxspring kan bijdragen aan een goede nachtrust, is het eerst handig om te weten wat een boxspring precies is. 

Een boxspring is een bed dat bestaat uit een bedbodem met springveren. Het bestaat uit een houten of metalen bak die bekleed kan zijn met verschillende soorten stof. In de bak zit een frame verwerkt met daarin pocketveren of bonellveren. Bij een boxspring met pocketveren, zijn de veren verdeeld in kleine zakjes(pockets). Hierdoor zijn de veren mooi verdeeld en kunnen zij afzonderlijk van elkaar bewegen. Bonellveren zijn spiraaldraden die over de gehele lengte van het bed zijn geplaatst. De bak en de vering vormen de boxspring. Vervolgens komt er een matras bovenop en er wordt vaak gebruik gemaakt van een topper. 

De voordelen van een boxspring

Nu u weet wat een boxspring is, kunnen wij u uitleggen hoe een het bed zorgt voor een betere nachtrust en wat het gemak van een boxspring is. Het is niet voor niets dat veel mensen graag zo’n bed in huis halen.

Optimaal slaapcomfort

De opbouw van een boxspring zorgt voor het grote slaapcomfort van het bed. Door de bak met ingebouwde vering, het matras en de eventuele topper, biedt een boxspring het optimale ondersteuning voor uw lichaam. 

De onderste bak geeft u al veel ondersteuning. Hier kunt u, zoals omschreven, kiezen uit twee soorten veringen. Daarnaast kunt u zelf ook nog uw eigen matras kiezen, die meer op uw voorkeur afgestemd kan worden. Uiteindelijk kunt u er voor kiezen om een topper bovenop het matras te leggen. Ook hier zijn veel verschillende soorten in, waardoor u altijd de combinatie vindt die het meest voor u geschikt is. 

Ventilatie van een boxspring

Boxsprings staan bekend om hun goede ventilatie. Een bed dat goed geventileerd wordt, draag bij aan een beter slaapcomfort en dus een betere nachtrust. Doordat het bed goed ventileert, wordt het niet te warm en kan vocht gemakkelijker wegtrekken. Dit zijn een van de hoogwaardigste bedden die je in een woning zult aantreffen.

De hoogte

Om te beginnen, een boxspring is gemiddeld hoger dan een ‘normaal’ bed. Dit zorgt ervoor dat u gemakkelijker in en uit het bed kunt stappen. Voornamelijk voor mensen die slecht ter been zijn is dit een groot voordeel. U hoeft namelijk minder inspanning te leveren wanneer u het bed instapt, omdat het bed bijna op heuphoogte is. Ook bij het uitstappen hoeft u minder moeite te doen. Door de hoogte van het bed, kunt u direct staan en hoeft u uzelf niet meer omhoog te duwen om te kunnen staan. Voor ieder huis is er een variant die bij het interieur van de woning past.

Vele mogelijkheden in uiterlijk

Boxsprings zijn voorzien van een mooi afgewerkte bak. Deze bak is vaak omhult door stoffen bekleding. Dit zorgt ervoor dat het bed in diverse kleuren te leveren is. Hierdoor past een boxspring altijd in elk interieur. Wil je jouw bed op een mooie parketvloer plaatsen? Dan kan je hier schuurbanden voor parketschuurmachine kopen om het voorbereidende werk te leveren.

Dit zijn enkele voorbeelden van hoe een boxspring kan bijdragen aan een betere nachtrust. Daarnaast ziet u ook dat een het nog meer gemak biedt dan een normaal bed en ook dat er meerdere mogelijkheden zijn met een boxspring.

Gerelateerde berichten
Slapen

Verschillende formaten dekbedden

2 Minuten lezen
Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder eenpersoons-, tweepersoons- en kingsize-dekbedden. Het kiezen van het juiste formaat is belangrijk voor een goede…
Slapen

Traagschuim in matrassen

2 Minuten lezen
Traagschuim is een type schuim dat onder invloed van lichaamswarmte en druk zacht wordt en zich aanpast aan de contouren van het…
Slapen

De voordelen van een boxspring met tv lift

2 Minuten lezen
Tegenwoordig kijken we iedere streamingdienst uit die er maar is. Met het alsmaar groeiende aanbod aan films en series kun je eindeloos…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

1.199 Comments