NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Goed slapen: deze factoren zijn van belang!

2 Minuten lezen
dekbed goed slapen

Goed slapen is voor iedereen anders. Waar de één na 5 uur slaap al geheel opgewekt met de dag begint, zal de ander na 8 uur slaap nog niet vooruit te branden zijn. Hieruit blijkt maar weer dat niet alleen het aantal uren slaap van belang is, maar ook de uren van kwalitatieve slaap. Iemand die slechts 5 uur slaapt, maar dit wel achtereen doet en voldoende REM-fases doormaakt zal fitter zijn dan iemand die onderbroken 8 uur lang slaapt.

Je hebt voldoende invloed om voor jezelf het aantal uren slaap te bepalen. Kwalitatieve slaap is echter een heel ander verhaal. Want hoe zorg je ervoor dat je beter slaapt? Hierbij is niet alleen je slaaphouding en de wijze waarop je lichaam reageert van belang, maar ook de manier waarop je slaapkamer is ingericht. In dit artikel vertellen we welke factoren een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de nachtrust. 

Je lichaam bepaalt

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor de mentale en fysieke gezondheid. Dat weten we allemaal. Toch zijn we niet altijd even goed in staat om ons lichaam voldoende tot rust te laten komen. Hoewel je geniet van het schone gevoel van je nieuwe dekbedovertrek, lijk je ondanks dat je heel moe bent de slaap maar niet te vatten. Hoe makkelijk je in slaap valt heeft met meerdere dingen te maken. Hierbij speelt bijvoorbeeld je karakter een belangrijke rol. Iemand die graag zelf de touwtjes in handen heeft zal bijvoorbeeld slechter in slaap komen als hij op een onbekende locatie moet slapen. Wie heeft er immers allemaal op het matras gelegen? Is er wel gedacht aan de hygiëne?

Naast simpele karaktereigenschappen speelt ook je lichaam een belangrijke rol. Zo heeft iedereen een andere houding waarin zij het lekkerst slapen. Het goede nieuws is dat je hier veel aan kunt veranderen om je lichaam optimaal te steunen. Een goed matras, hoofdkussen en de juiste dekbedden spelen hierbij bijvoorbeeld een belangrijke rol.

Laat je daarom bij de aanschaf van een nieuw matras altijd adviseren door een deskundige in een beddenspeciaalzaak. Vraag tevens of je mag komen proefliggen of proefslapen. Hierbij neem je je favoriete slaaphouding voor minimaal een half uur aan. Zo ontdek je eenvoudig of het matras ondersteuning biedt voor jouw lichaam.

Reguleer je lichaamstemperatuur


Wist je dat het noodzakelijk is om je lichaam te koelen voordat je goed in slaap kunt vallen? Daarom wordt altijd geadviseerd om de temperatuur in de slaapkamer tussen de 18 en 20 graden te houden. Voorkom in elk geval dat de temperatuur stijgt tot boven de 25 graden. In dat geval zal je slaapkwaliteit enorm achteruit gaan.

Om je lichaamstemperatuur te reguleren is het niet alleen belangrijk dat je de ruimte voldoende ventileert en afkoelt. Ook de aanschaf van een goed dekbed is van belang. Welke warmteklasse voor jou geschikt is, is echter van meerdere factoren afhankelijk. De één slaapt het liefst onder het gehele jaar onder een zeer dun dekbed, terwijl het bij de ander juist weer niet dik genoeg kan zijn.

Heb je geen zin om verschillende dekbedden voor elk seizoen aan te schaffen? Investeer dan in een 4 seizoenen dekbed 240 x 220. Hiermee beschik je het hele jaar door over een goed dekbed. Het vraagt even om een flinke investering, maar hierdoor kan je ook direct jaren genieten van een heerlijke nachtrust.   

Gerelateerde berichten
Slapen

Verschillende formaten dekbedden

2 Minuten lezen
Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder eenpersoons-, tweepersoons- en kingsize-dekbedden. Het kiezen van het juiste formaat is belangrijk voor een goede…
Slapen

Traagschuim in matrassen

2 Minuten lezen
Traagschuim is een type schuim dat onder invloed van lichaamswarmte en druk zacht wordt en zich aanpast aan de contouren van het…
Slapen

De voordelen van een boxspring met tv lift

2 Minuten lezen
Tegenwoordig kijken we iedere streamingdienst uit die er maar is. Met het alsmaar groeiende aanbod aan films en series kun je eindeloos…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *