NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Wat is een laminaatvloer en wat zijn de voordelen?

1 Minuten lezen
laminaatvloer met steen

Voordat we dieper ingaan op de laminaatvloer is het misschien goed om eerst eens te kijken naar wat een laminaatvloer eigenlijk is. Waar is het bijvoorbeeld van gemaakt en hoe duurzaam is het?

Een laminaatvloer is gemaakt van kunststof en is opgebouwd uit vier lagen, namelijk: de balanslaag, een kernlaag, de decoratieve laag en een bovenlaag. Voor jou zijn vooral de laatste twee lagen het belangrijkste. Zo is er veel keuze in de verschillende decoratieve lagen en kan een sterke bovenlaag zorgen voor langer plezier van jouw laminaatvloer.

Wat zijn de voordelen van een laminaatvloer?

In veel woningen is de laminaatvloer terug te vinden. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Het is een vloer welke goed kan worden schoongemaakt. Dit kan vooral fijn zijn voor mensen die last hebben van huisstofmijtallergie. Daarnaast heb je bij een laminaatvloer een ruime keuze en is deze voordeliger in verhouding met andere soorten vloeren. De eigenschappen van laminaat leveren ook veel voordelen op. Zo is het krasbestendig, zet het niet uit, krimpt niet in en is het te combineren met vloerverwarming. Het plaatsen van laminaat is meestal eenvoudig. Door een handige klik-systemen kunnen vloeren makkelijk in elkaar worden geklikt, maar ook weer uit elkaar worden geklikt als je bijvoorbeeld wilt verhuizen.

Natuurlijk zijn er, net als bij andere vloeren, ook een aantal nadelen. Zo levert het laminaat zelf weinig reductie van geluid op. Hiervoor dient een goede ondervloer te worden gelegd onder het laminaat. Dit kan natuurlijk gemakkelijk worden opgelost. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel verschillende kleuren wat de keuze lastiger maakt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een laminaatvloer?

Bij het kiezen van een laminaatvloer is het belangrijk om eerst de volgende twee vragen te beantwoorden. Wat is mijn budget voor de nieuwe vloer? Kan ik de vloer zelf plaatsen?

Binnen de zeer ruime keuze laminaatvloeren is het belangrijk om vooraf te bepalen wat je budget is. Net als bij veel vloeren is er een ruime keuze in verschillende prijsklassen. Uiteraard is een laminaatvloer uit een hogere prijsklasse kwalitatief beter, maar soms past deze niet binnen het budget. Kies dus vooraf, dit maakt je keuze al een stuk eenvoudiger. Binnen jouw budgetkeuze dien je ook rekening te houden met het feit of je de vloer zelf zal plaatsen of dat je dit aan een professional overlaat. Hier zitten namelijk ook kosten aan verbonden.


Bron: Kadeliving.nl

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe breng je een glazen tafel de trap op of af?

1 Minuten lezen
Het verplaatsen van meubels kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om een fragiel stuk zoals een glazen tafel. Stel, je…
Interieur

Scheidingswanden van System Flex

2 Minuten lezen
Scheidingswanden van System Flex bieden een hoogwaardige oplossing voor ruimte-indelingen met een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Of je nu werkt…
Interieur

Antieke klokken: veelgestelde vragen beantwoord!

2 Minuten lezen
Antieke klokken zijn een fascinerende blik op het verleden en kunnen een stijlvolle, nostalgische sfeer in je huis creĆ«ren. Maar het kopen,…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *