NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

De werking van Formlabs 3D printers

1 Minuten lezen
3d printer


Met een printer van Formlabs 3D printen, betekent dat je specifiek te werk gaat. Het is een printer die werkt op basis van de SLA-techniek. Deze techniek staat ook wel bekend als stereolithografie. Wie hier goed mee om wil gaan, moet precies weten wat hiervan de voordelen zijn. Zo is er optimaal van te profiteren. Zo is het belangrijk dat de prints veel detail kunnen bevatten en toch van hoge kwaliteit kunnen blijven. Dit is belangrijk met het oog op het leren omgaan met het printproces. Dit loop namelijk net anders dan gebruikelijk is voor velen.

De resin vloeistof toepassen
Werken met de printers van Formlabs gebeurt altijd met vloeistof. Dit staat ook wel bekend als resin. Het is eigenlijk niet heel anders dan het filament zoals andere fabrikanten dat in hun 3D printers gebruiken. Het uitwerken gaat alleen op een andere wijze. Voor het uitharden is een laser nodig. Die zorgt ervoor dat de vloeistof letterlijk hard gemaakt kan worden. Dit is ook de techniek waarom deze fabrikant bekendstaat. Het heeft dit helemaal tot in de puntjes uitgewerkt. Zo is er een print te maken die onverwoestbaar is. Zo is alles te maken wat je kunt bedenken.

De verschillende soorten printers
Weliswaar is het zo dat de techniek met resin en het uitharden met de laser altijd wordt toegepast. Maar het is wel zo dat de printers van Formlabs toch net even van elkaar verschillen. Bovendien verschillen ze ook van de modellen die de concurrenten bieden. Zo is er een vloeistofreservoir te vinden. Daarnaast is er ook een laser in gebouwd. Dit betekent dat de ruimte in de printer anders benut kan worden. Er is dus ook een groot en aantrekkelijk printoppervlak te vinden. Daarmee heb je dus de ruimte om elk ontwerp te maken dat je wenst.

Zorgen voor de nabewerking
Er is nog een ander verschil tussen Formlabs en de concurrentie. Het is namelijk ook zo dat er een bepaalde vorm van nabewerking nodig is. Dit gebeurt door de prints met IPA te wassen. Dit speciale goedje van alcohol zorgt dat de ontwerpen er nog beter uit komen. Ook is de invloed van uv-licht voor het verdere uitharden van belang. Het zijn zaken die afwijken van dat wat andere printers doen. Juist daarom zijn hier ook speciale ontwerpen mee te maken. Dat is van belang voor bijvoorbeeld een goed prototype of voor een complex eenmalig ontwerp.

Gerelateerde berichten
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *