NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Geef inbrekers geen kans!

2 Minuten lezen

Wist je dat het aantal inbraakpogingen in de zomer altijd piekt? Inbrekers worden steeds slimmer en sluwer en kiezen zorgvuldiger de woningen uit, waar ze gaan inbreken. In deze blog lees je enkele preventieve tips om de kans op inbraak te verkleinen.

Laat niet merken dat je weg bent

De inbraakpogingen pieken in de zomer, omdat mensen dan op vakantie gaan en dus niet thuis zijn. Ben je weg zorg er dan voor dat dit niet te opvallend is. Pas ook met het posten van informatie op social media platformen, want inbrekers houden deze ook in de gaten. Ben je een ouder let dan ook op de kinderen en waarschuw hen voor dit soort dingen. Bij terugkomst kun je altijd nog de vakantiefoto’s posten.

Koop goede sloten voor je woning

Inbrekers trappen vaak en gemakkelijk een deur in om binnen te komen en dus is het belangrijk om voor goede sloten te zorgen om deze kans te verkleinen. Een slotenmaker kan veiligheidssloten aanbrengen en je zou ook nog voor raamisolatie kunnen gaan om de ramen extra te beveiligen. Bijkomende voordeel van isolatie is dat het goed is voor het milieu. Daarnaast kun je door isolatie veel maandelijkse kosten besparen en verhoogt het de wooncomfort in je woning.

Waarschuw inbrekers dat ze moeten uitkijken

Het is logisch dat inbrekers risico’s willen vermijden en niet gezien willen worden. Camera’s zijn echt niet altijd effectief, omdat de daders in onherkenbare kleding hun werk doen (vaak in het zwart met bivakmuts op). Toch kun je inbrekers waarschuwen met een nachtlamp die automatisch aangaat als er iemand ’s avonds bij de deur komt of zelfs een alarmsysteem wat iedereen wakker maakt. Een bordje (bijvoorbeeld van een waakhond) schrikt boeven ook af, waardoor ze het liever ergens anders gaan proberen.

Probeer herhaling te voorkomen

Is er al eens bij jouw thuis ingebroken? Probeer dan herhaling te voorkomen en gebruik de bovenstaande tips. De meeste belangrijke is waarschijnlijk toch de goede kwaliteit sloten wat de kans op inbraak echt veel kleiner maakt. Wellicht heb je zelfs woningschade. Ook hiervoor kun je contact opnemen met de slotenmaker, want hij kan dat herstellen en nieuwe veiligheidssloten laten aanbrengen. Verder zou je kunnen vragen aan buren of ze iets verdachts hebben gezien. Mocht jezelf iets merken of verdachts zien, bel dan direct de politie en waarschuw je buren. Hopelijk is dit echter allemaal niet (meer) nodig en zal je nooit last hebben van inbrekers, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn!

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Satel alarmsysteem aanschaffen

2 Minuten lezen
Lees alles over een Satel alarmsysteem aanschaffen om je object optimaal te beveiligen. Als je besluit tot een Satel alarmsysteem aanschaffen dan…
Beveiliging

Hang- en sluitwerk laten vervangen

2 Minuten lezen
Je woning voorzien van goed hang- en sluitwerk is van groot belang voor een veilige woning. Vaak wordt nog gebruik gemaakt van…
Beveiliging

Verbeter de beveiliging van je woning

2 Minuten lezen
Wist je dat er tijdens de lockdown minder inbraken waren dan in dezelfde periode een jaar eerder? Dit wil natuurlijk niet zeggen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *