NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Goede stappen die je kunt gaan zetten als je duurzaam wilt gaan leven

2 Minuten lezen

Om duurzamer te gaan leven hoef je niet direct jouw leven drastisch te veranderen. Kleine aanpassing in jouw dagelijkse leven kunnen ervoor zorgen dat je goede dingen doet voor het milieu. In deze blog ga ik in op enkele stappen die je kunt zetten om het milieu te verbeteren.

Stap over op groene energie

Veel huishoudens maken nog gebruik van grijze stroom, ondanks dat groene stroom veel beter is voor het milieu. Groene stroom wordt namelijk opgewekt uit natuurlijke en onuitputbare bronnen. Kies je voor groene stroom, dan stimuleer je ook de bouw van windmolens. In Nederland zijn inmiddels meer dan 12.000 woningen die energieneutraal zijn. Dit zijn woning niet meer energie verbruiken dan ze zelf opwekken. Deze woningen zijn echte voorbeelden van woningen met groene stroom. 

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken via de zon. De installatiekosten van deze investering is fors, maar op de lange termijn zal je deze kosten er makkelijk uithalen. Financieel gezien is dit dus ook een goede investering, maar je kunt er altijd voor kiezen om eerst een offerte aan te vragen. Hierbij krijg je meestal drie offertes en heb je een goed overzicht van de kosten van deze investering.

Ga meer bewegen

Deskundigen bevelen aan om minstens 30 minuten per dag te bewegen. Als je dagelijks sport stelt dit niks voor, maar als je een kantoorbaan hebt kom je hier niet altijd aan. Je zou voortaan vaker de fiets kunnen pakken om naar het werk te gaan of om boodschappen te doen. Is de supermarkt op vijf minuten afstand dan kun je zelfs kiezen om dit te voet te doen. De auto vervuilt het milieu enorm, dan is het nog beter om voor via het openbaar vervoer te reizen naar je werk. Milieuliefhebbers hebben het ook vaak over de milieuvervuiling die vliegtuigen veroorzaken.

Wees zuiniger met je energie- en stroomverbruik

In ons huishouden gebruiken we vele apparaten, maar sommige zouden we minder kunnen gebruiken. Heb je elektrische apparaten die je niet gebruikt, zet ze dan uit en indien mogelijk haal je zelfs de stekker eruit. Lampen, televisie, laptops zijn hier goede voorbeelden van. Het uitzetten van laptop is ook beter dan hem op stand-by laten staan, want het is allemaal onnodig verbruikte energie.

Zet het milieu op de eerste plaats

De bovengenoemde stappen zijn allemaal goed voor het milieu en moeten jou als persoon dus ook een goed gevoel geven. Zonder al teveel inspanningen kun je al van veel toegevoegde waarde zijn. 

Je leven hoeft echt niet drastisch te veranderen en je kunt er ook voor kiezen om sommige dingen een tijdje te proberen. Je helpt het milieu, maar kunt daarnaast ook zelf geld gaan besparen, omdat je minder energie verbruikt.

Gerelateerde berichten
Energie

Een lekker warm huis met vloerverwarming

5 Minuten lezen
Vloerverwarming is de perfecte manier om uw huis lekker warm te laten aanvoelen. Het is een moderne en efficiĆ«nte manier om uw…
Energie

Providers voor de laagste prijsgarantie op uw energierekening

1 Minuten lezen
Wilt u zo weinig mogelijk betalen voor uw energierekening en de vaste lasten van uw huis? Dit doet u eenvoudig door uw…
Energie

Soorten energie

1 Minuten lezen
Energie maakt een groot deel uit van ons dagelijks leven en energie vergelijken voor ons huis doen we allemaal. Als er geen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *