NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

De woontrends van dit moment

2 Minuten lezen

Sta jij voor een verhuizing? of ga jij je huis opnieuw inrichten? dan is het misschien wel leuk om een kijkje te nemen in de woontrends van dit moment. In dit artikel hopen we jou wat inspiratie te geven om de nieuwste woontrends toe te passen in je eigen huis. Zo dat jij je huis weer helemaal op kunt frissen.

Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid in het algemeen een grote trend. Mensen staan steeds meer stil bij hun omgeving, wat ze consumeren, en wat ze uitstoten in het milieu. Zo wordt ook de term circulaire economie steeds belangrijker binnen de woningbranche. En dit is terug te zien in de trends, want duurzaamheid is ook qua interieur elk jaar steeds aanwezig. Wat we zien is dat steeds meer producenten gerecycled materiaal gebruiken of producten produceren van materialen met een langere levensduur. Een industriele staande lamp van hergebruikte cv ketels of andere materialen past goed in dit plaatje. Daarnaast proberen meer producenten op andere manieren iets te doen om bij te dragen aan een betere wereld. Naast het kopen van deze gerecyclede producten kan je ook je steentje bijdragen door eens bij een kringloopwinkel voor tweedehands meubel te gaan shoppen.  

Warme en natuurlijke kleuren en materialen

Al een aantal jaar zijn warme en natuurlijke kleuren en materialen een trend in de woonwereld. En de opmars van deze trend zet ook dit jaar weer door. Materialen afkomstig uit de natuur zijn erg populair, hierbij moet je denken aan jute, hout, hennep en marmer. Een mooie parketvloer met houtlook past hier ook in. Daarvoor kan je meer vinden bij Parket Den Haag. Deze trend gaat natuurlijk ook hand in hand met duurzaamheid.

Niet alleen de materialen zijn warm en natuurlijk maar ook bij de kleuren is dit een steeds groter groeiende trend. Zo heeft verffabrikant Flexa ‘Tranquil Dawn’ als kleur van het jaar 2020 benoemt. Dit is een rustige groen/grijs/blauwe kleur. Verfproducent Behr riep op zijn beurt de groene kleur met licht gele ondertoon genaamd ‘back to nature’ uit als kleur van het jaar. Hieruit is dus wel op te maken dat de natuurlijk kleuren nog wel even rond blijven hangen, en je met een groene kleur eigenlijk niet mis kan gaan.

Klein wonen / tiny living

Ook deze trend maakt eigenlijk al een tijdje zijn opmars, maar begint nu wel echt een hoogtepunt te bereiken. tiny living ofwel klein wonen is een trend die eigenlijk een beetje uit noodzaak is ontstaan. Steeds meer mensen wonen liever in een klein appartement in de stad dan op het platteland. Daarom zijn er steeds meer (soms multifunctionele) meubels die het leven in kleine woonruimtes gemakkelijker maken. En nu zie je dat mensen ook expres voor tiny living kiezen omdat het past bij hun levensstijl. Het begint langzaam een ware cultuur te worden. Dus verwacht op de woningmarkt steeds meer multifunctionele, relatief kleine, meubels.  

Maximalisatie

Langzaam begint er ook een tegenbeweging te komen op het tiny living. Bij maximalisatie draait het juist om meer spullen in plaats van rust en functionaliteit. Hierbij omarmen mensen juist het feit dat ze veel spullen hebben, en ze willen deze met felle kleuren en drukke patronen laten zien. Of de trend van maximalisatie verder door gaat zetten is nog even afwachten.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe breng je een glazen tafel de trap op of af?

1 Minuten lezen
Het verplaatsen van meubels kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om een fragiel stuk zoals een glazen tafel. Stel, je…
Interieur

Scheidingswanden van System Flex

2 Minuten lezen
Scheidingswanden van System Flex bieden een hoogwaardige oplossing voor ruimte-indelingen met een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Of je nu werkt…
Interieur

Antieke klokken: veelgestelde vragen beantwoord!

2 Minuten lezen
Antieke klokken zijn een fascinerende blik op het verleden en kunnen een stijlvolle, nostalgische sfeer in je huis creëren. Maar het kopen,…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *