NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Hang- en sluitwerk laten vervangen

2 Minuten lezen
sleutels in slot

Je woning voorzien van goed hang- en sluitwerk is van groot belang voor een veilige woning. Vaak wordt nog gebruik gemaakt van hang- en sluitwerk die flink verouderd is. Oud hang en sluitwerk zorgt ervoor dat inbrekers je woning eenvoudig binnen kunnen treden. Wanneer heb je voor het laatst je hang- en sluitwerk laten controleren of laten vervangen door een vakman? Dit artikel geeft hier meer informatie over. 

Het onderhouden van je hang- en sluitwerk

Het onderhouden van je sloten is belangrijk. Bij dit proces wordt alles gecontroleerd en schoongemaakt met een zachte borstel. Vervolgens worden onderdelen gesmeerd om een soepele werking van je sloten te garanderen. Ook wordt er gekeken naar eventuele breuk of beschadigingspunten van het hang-en sluitwerk. Rubbers worden ook onderhouden indien dit nog mogelijk is. Als eventuele rubbers te poreus zijn geworden dienen deze te worden vervangen door een vakman. 

Laat je hang- en sluitwerk controleren

Het is een goede zaak om het hang- en sluitwerk van je woning eens in het jaar te laten controleren door een vakman. Het hang- en sluitwerk wordt uitvoerig gecontroleerd op bijvoorbeeld slijtage of sloten die niet veilig genoeg zijn. Door de diverse weersinvloeden kan er vocht in het slot terecht komen en dit kan een gebroken sleutel veroorzaken. Ook kan er gecontroleerd worden of sloten voorzien zijn van benodigde keurmerken. Na de controle vormt zich een advies om eventuele hang- en sluitwerk te laten vervangen. 

Hang- en sluitwerk laten vervangen

De vakman weet precies welk hang- en sluitwerk vervangen moet worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van sloten die voorzien zijn van vereiste keurmerken. Deze keurmerken zorgen ervoor dat je sloten voorzien zijn van goede inbraakwerende materialen. Denk hierbij aan meerpuntsvergrendelingen, kwalitatief goed deurbeslag, cilindersloten en scharnieren.

De montage van het hang- en sluitwerk vereist expertise en precisie. De vakman heeft deze expertise in huis en kan het nieuwe hang- en sluitwerk vervangen en monteren. Daarnaast is het van belang om de juiste maatvoering te gebruiken bij de installatie. De nieuwe sloten en scharnieren moeten immers perfect passen in de ramen en kozijnen.

De vakman werpt een blik op de geschiktheid van de sloten. De vakman kijkt naar de materialen en de draairichting. Er wordt ook uitvoerig gekeken naar de hoofd en bijsloten omdat deze ook bijdragen aan een veilige woning. Veel deuren worden voorzien van insteeksloten of meerpuntssloten. Raamsloten kunnen tevens voorzien worden van extra raamgrendels. Raamgrendels kunnen relatief snel worden gemonteerd maar hebben een groot inbraakwerend effect. Door een vakman in te schakelen weet je zeker dat je woning voorziet wordt van kwalitatief goede hang- en sluitwerk. Op deze manier realiseer je veiligheid.

Bron: 123Verbouwen.nl

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Satel alarmsysteem aanschaffen

2 Minuten lezen
Lees alles over een Satel alarmsysteem aanschaffen om je object optimaal te beveiligen. Als je besluit tot een Satel alarmsysteem aanschaffen dan…
Beveiliging

Geef inbrekers geen kans!

2 Minuten lezen
Wist je dat het aantal inbraakpogingen in de zomer altijd piekt? Inbrekers worden steeds slimmer en sluwer en kiezen zorgvuldiger de woningen…
Beveiliging

Verbeter de beveiliging van je woning

2 Minuten lezen
Wist je dat er tijdens de lockdown minder inbraken waren dan in dezelfde periode een jaar eerder? Dit wil natuurlijk niet zeggen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *