NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Is het mogelijk om je huis te verkopen en daarna terug te huren?

2 Minuten lezen
geld huis verkopen

Wat veel mensen niet weten, is dat een constructie als je huis verkopen en daar terughuren tot de mogelijkheden behoort als je op papier geld hebt maar dit niet daadwerkelijk op de bank het staan. Denk daarbij aan een overwaarde die “vast zit in je woning”. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze hierover zouden kunnen beschikken zonder dat ze hun huis uit moeten. Er zijn organisaties die een constructie van huis verkopen en daarna terughuren aanbieden. Wij vertellen er in dit blog meer over. 

Waarom zou je je woning verkopen om deze vervolgens terug te huren?

Misschien is er inmiddels een diepe frons in je gezicht ontstaan en vraag je je af waarom je je huis zou verkopen om deze vervolgens weer terug te huren. Verkocht is verkocht, toch?! Toch zijn er diverse situaties te benoemen wanneer je ervoor zou kunnen kiezen om een woning te verkopen om deze terug te huren. Je kunt deze constructie namelijk overwegen als je een huis wilt laten bouwen en er niet genoeg geld beschikbaar is om deze plannen te financieren of als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt en moet wachten op de oplevering. Vaak gaat hier 1 á 2 jaar overheen en wie weet of de huizenmarkt zo gunstig blijft zoals deze nu is? Met deze constructie weet je zeker dat je niet straks met een onverkoopbaar huis en dus ook een dubbele hypotheek blijft zitten. Je hebt direct de beschikking over het bedrag dat “vast zat” in de woning. 

Hoe zit deze constructie in elkaar?

Een organisatie als Directhuisverkopen.com biedt de “huis verkopen en daarna terug te huren” constructie aan. Deze organisatie heeft hiervoor een eenvoudig maar zeer praktisch traject ontwikkeld. Als je hebt aangegeven dat je de woning wilt verkopen om het pand vervolgens zelf terug te huren, komt er binnen een afzienbare tijd een taxateur bij je langs. Op basis van deze taxatie zal er een bod worden uitgebracht ter hoogte van 80 tot 85% van de waarde van je huis. Als je akkoord gaat met dit bod, zal de hypotheek (indien deze nog op de woning zit) bij de bank worden afgelost en het restbedrag (de overwaarde) zal op je bankrekening worden gestort. Alle kosten die verder bij deze overeenkomst betaald moeten worden (zoals de courtage-, makelaars- en notariskosten), zijn voor rekening voor de aankopende partij. Zodra de overdracht heeft plaatsgevonden, gaat de huurovereenkomst in. 

Voordelen huis verkopen en terughuren

Hoewel de meningen over huis verkopen en terughuren uiteen lopen, blijkt de constructie in de praktijk veel praktische voordelen te bieden. Eén van de belangrijkste voordelen is dat het vermogen dat in de stenen vastzit vrijkomt om naar wens over te kunnen beschikken. Daarnaast zorgt deze constructie voor de benodigde rust en zekerheid waar veel verkopers van onroerend goed veel waarde aan hechten. 

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Waarom huren en waarom kopen?

2 Minuten lezen
Ben jij op dat punt in je leven aangekomen waar je voor de keuze staat tussen huren en kopen? Dan ben je…
Vastgoed

Beheer VvE Amsterdam voor verenigingen zonder tijd

1 Minuten lezen
VvE Amsterdam laten beheren? Dit is voor de verenigingen die gebouwen, complexen en verzamelgebouwen beheren en geen tijd hebben. Laat het beheer…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *