NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Waarop letten bij het inrichten van een bedrijfspand?

2 Minuten lezen
bureau en bureaustoel

Ben je toe aan een nieuwe kantoorinrichting, omdat de faciliteiten niet meer voldoen aan de eisen en behoeftes van medewerkers? Of omdat er een tekort is aan werkplekken? Welke reden je ook hebt om je bedrijfspand te (her)inrichten; er zijn een aantal zaken waarop je moet letten. Benieuwd welke dingen er absoluut niet vergeten mogen worden of waar extra aandacht bij vereist is? Lees dan onze tips bij het inrichten van een bedrijfspand.

Betrek wensen van medewerkers erbij

Bij een kantoorinrichting komt veel kijken. Een organisatie heeft vaak al een goed toekomstbeeld en een visie hoe het pand na de verbouwing eruit komt te zien. Vaak schakelen ze de diensten in van een ervaren projectinrichter, omdat deze werkzaamheden te veel zijn om binnenshuis uit te voeren. Tijdens zo’n traject is het echter wel belangrijk dat ook het personeel input kan geven en met ideeën kunnen komen. Doordat zij dag in dag uit werkzaam zijn op kantoor weten zij als geen ander wat wel of juist niet werkt, wat er goed is en wat er nog ontbreekt, en kunnen dus waardevolle informatie verschaffen. Het is prettig wanneer zij zich gehoord voelen en dat voorstellen meegenomen in het beslissingsproces. 

Ontwerp een praktische indeling

De inrichting van je bedrijfspand moet vooral praktisch zijn. Mensen moeten hun dagelijkse werkzaamheden succesvol kunnen uitvoeren en beschikken over diverse faciliteiten zoals een printer, koffiehoekje, vergaderruimte en opbergruimte bijvoorbeeld. Uiteraard hoort iedere ruimte logisch ingedeeld te zijn, maar ook mooi aangekleed en voorzien van de juiste accessoires. In een vergaderruimte is het wel zo prettig dat er een audiovisuele oplossing aanwezig is en voldoende licht. 

Maak een duidelijke planning

Bij ieder project is het opstellen van een duidelijke planning cruciaal. De planning maakt duidelijk wie wat gaat doen in de kantoorinrichting. Ga je alleen meubels verplaatsen? Dan is er geen detailleerde planning noodzakelijk. Wordt het complete pand aangepakt en gaan zelfs vloeren eruit, worden muren geverfd en komt er betere verlichting? Dan is het maken van een logische planning wel zo verstanding. Net zoals je te werk gaat met een verbouwing van een huis, ga je ook te werk met een verbouwing van een kantoor. Alles moet goed op elkaar afgestemd zijn. Op die manier bepaal je met welke werkzaamheden je het beste kunt starten. Uiteraard kan de projectinrichter hierbij helpen. 

Houd rekening met tegenvallers

Wanneer je een planning opstelt dan adviseren we om ook rekening te houden met tegenvallers. Tijdens een verbouwing kunnen er altijd dingen misgaan. Denk hierbij aan materiaal wat niet op tijd geleverd werd of inschattingsfouten. Het is daarom beter om hierop voorbereid te zijn, en de nodige maatregelen te treffen, dan dat er een domino-effect ontstaat en alles in de soep loopt. Calculeer daarom voldoende ruimte in voor dit soort tegenvallers in je planning.

Wanneer ga jij aan de slag?

Heb je na het lezen jeukende handen gekregen en wil je jouw bedrijfspand van een nieuwe uitstraling voorzien? Met bovenstaande tips wordt het (her)inrichten van je bedrijfspand ongetwijfeld een succes. Wanneer ga jij aan de slag?

Bron: Insideoffice.nl

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe breng je een glazen tafel de trap op of af?

1 Minuten lezen
Het verplaatsen van meubels kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om een fragiel stuk zoals een glazen tafel. Stel, je…
Interieur

Scheidingswanden van System Flex

2 Minuten lezen
Scheidingswanden van System Flex bieden een hoogwaardige oplossing voor ruimte-indelingen met een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Of je nu werkt…
Interieur

Antieke klokken: veelgestelde vragen beantwoord!

2 Minuten lezen
Antieke klokken zijn een fascinerende blik op het verleden en kunnen een stijlvolle, nostalgische sfeer in je huis creëren. Maar het kopen,…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *