NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Waarom huren en waarom kopen?

2 Minuten lezen
kamer met kasten en lamp

Ben jij op dat punt in je leven aangekomen waar je voor de keuze staat tussen huren en kopen? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij snappen dat dit een ontzettend lastige keuze is. Daarom geven wij jou in dit artikel de beste redenen om te huren en te kopen. Waarmee we jou willen helpen om een goede, weloverwogen keuze te maken.

De voordelen van huren

Minder kosten

Over het algemeen wordt huren gezien als goedkoper dan kopen. Dit is omdat je bij huren minder kostenposten hebt. Bij het kopen van het huis moet je natuurlijk de hypotheek aflossen, en heb je rente. Maar daarnaast moet je ook nog een opdraaien voor al het onderhoud aan je huis, bijvoorbeeld als er iets kapot gaat. Maar sommige dingen moeten, zoals het huis verven moeten sowieso eens in de zoveel jaar gebeuren. Wanneer je dit niet doet, wordt het huis minder waard. Wanneer je een huis huurt neemt de woningcorporatie of woningbouwvereniging het onderhoud op zich, waardoor jij hieraan vrijwel geen kosten hebt. Hiernaast maak jij mogelijk kans op huurtoeslag, waardoor het huren goedkoper wordt.

Vrijheid en minder zorgen

Veel mensen kiezen ervoor om een huis te huren in plaats van te kopen omdat dat net wat beter bij hun levenssituatie aansluit. Wanneer het bijvoorbeeld voor jou nog niet duidelijk is wat je wil met je toekomst, is het minder verstandig om een huis te kopen. Daarnaast zijn er ook mensen die voor werk altijd ergens anders moeten zijn, ook dan is huren een betere optie. Huren geeft je een bepaalde vrijheid, want als jouw situatie verandert kan je gemakkelijk een ander huis huren, bij kopen zit je er veel meer aan vast. Daarbij hoef jij je ook minder zorgen te maken over het huis zelf omdat het huis niet van jou is maar van de woningcorporatie. 

De voordelen van kopen

CreĆ«er een spaarpot 

We beginnen direct met de voornaamste reden om een huis te kopen. En dat is dat je een investering maakt voor de toekomst. De eerste X aantal jaren nadat jij een huis gekocht hebt zal je het huis via een hypotheek moeten aflossen bij de bank. Iedere maand dat je iets aflost wordt het huis iets meer van jou, en minder van de bank. Uiteindelijk zal je dus je hele huis hebben afgelost, en is het huis echt van jou. En als je al die jaren gehuurd had, heb je dat natuurlijk niet. Als je vervolgens je huis verkoopt heb je dus opeens een hele hoop geld, van de investering die je in de loop der jaren gemaakt hebt. Bovendien gebeurt het vaak dat huizen meer waard worden, en dan kan jij je huis ook nog met winst verkopen.

Zelf bepalen wat je doet

Bij een huurhuis mag je eigenlijk weinig aanpassingen aanbrengen aan je huis. Tenzij dit mag van de woningcorporatie, maar bovendien is het ook niet verstandig omdat je de investering in principe niet terug krijgt. Bij een koophuis daarentegen kan je helemaal zelf bepalen wat je doet. Je moet alleen rekening houden met de regels van de gemeente, maar voor de rest mag je zelf verbouwen en ook aanbouwen wat je maar wilt waardoor je minder snel de diensten van een verhuisbedrijf zoals Verhuismeesters nodig hebt. En daarbij kan je huis hierdoor meer waard worden.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Is het mogelijk om je huis te verkopen en daarna terug te huren?

2 Minuten lezen
Wat veel mensen niet weten, is dat een constructie als je huis verkopen en daar terughuren tot de mogelijkheden behoort als je…
Vastgoed

Beheer VvE Amsterdam voor verenigingen zonder tijd

1 Minuten lezen
VvE Amsterdam laten beheren? Dit is voor de verenigingen die gebouwen, complexen en verzamelgebouwen beheren en geen tijd hebben. Laat het beheer…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *