NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

De grote verhuis checklist

2 Minuten lezen

Verhuizen is geen dagelijkse kost. Dat is maar goed ook want bij het verhuizen gaat een heel proces aan vooraf. Wanneer je verhuist vanuit het ouderlijk huis is het relatief makkelijker dan wanneer je van een eigen woning naar een nieuwe woning verhuisd. Je krijgt dan niet te maken met het opzeggen van de huur / het verkopen van de woning of overname van spullen door nieuwe eigenaren. Wel zul je moeten denken aan vele veranderingen die gelden voor jouw situatie. Je kunt hierbij denken aan het opstellen van een koopcontract, huurtoeslag aanvragen, adreswijzigingen doorgeven, verdiepen in de VvE, vooruitbetalingen, informeren in het verwerken van afval en het afsluiten van verzekeringen. Dat kan veel stress met zich meebrengen. Wellicht is het daarom handig om delen zoals het verhuizen uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Hierdoor hoeft er geen zorgen te worden gemaakt om het fysieke tilwerk of het vervoeren van spullen.

Nieuw meubilair aanschaffen

Bij het verhuizen wordt er meestal gekozen om de persoonlijke bezittingen mee te nemen naar de nieuwe woning. Bezittingen hebben vaak persoonlijke waarde en ieder persoon heeft zijn persoonlijk smaak. Wanneer je verhuist vanuit een koopwoning kan er worden gekozen om delen van het interieur te verkopen aan de nieuwe bewoners. Het verhuizingsproces kost veel geld en met de verkoop kun je een deel terugverdienen. Natuurlijk zou er ook voor gekozen kunnen worden om nieuw meubilair aan te schaffen. 

Het regelen van gas, licht en water

Bij het verhuizen moet er een nieuwe energieleverancier gekozen worden of je kunt de huidige contract overzetten naar de nieuwe woning. Zoek echter wel uit wat je nodig hebt in je nieuwe huis, dat is namelijk niet vanzelfsprekend. In geval van stadsverwarming is er meestal geen gas nodig en heb je alleen een contract voor het afsluiten van stroom nodig. In de meeste gevallen is het wel raadzaam om eens per jaar over te stappen van energieleverancier of om in ieder geval te laten informeren over energie vergelijken. Online zijn er meerdere websites te vinden die de diensten aanbieden. Tijdens de verhuizing is het raadzaam om de meterstanden van zowel de oude als nieuwe woning te noteren. Leveranciers maken middels die standen een eindafrekening op. 

Veranderingen voor huisbezitters en huizenkopers in 2020

Vele starters voelen de enorme drukte op de huizenmarkt. De kosten van huizenkopers veranderen naar een recordhoogte volgens de AD. De kosten scheelt echter per gemeente. Vooral het onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt met gemiddeld 4 procent dat bijna twee keer zoveel is als het jaar eerder. In de gemeente Laarbeek in Brabant is de stijging het grootst. Het wordt daar op jaarbasis 200 euro duurder dan 2019. De oorzaak hiervan is dat gemeenten te weinig geld heeft om de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit te financieren. Er zijn echter gemeenten waarin de kosten lager uitvallen zoals in Nijmegen.

De trend van duurzaam wonen

De huidige generatie is de eerste die zich bewust raakt van de veranderingen in het milieu.
Woningen worden duurzamer gebouwd en worden beter geïsoleerd. Duurzaam wonen gaat echter verder dan het besparen op energie en schadebeperkingen. De levensomstandigheden van mens en dier worden hierdoor verbeterd. Online zijn er meerdere websites te vinden waarin je inspiratie kunt halen over duurzaam wonen.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

De voordelen van een goed verhuisbedrijf

2 Minuten lezen
Verhuizen naar een nieuwe woning kan een spannende en uitdagende activiteit zijn. Als je echtersamenwerkt met verhuisbedrijven zoals Bravoverhuizingen.nl, kunt je moeiteloos…
Verhuizen

Hoe je verhuizen het beste kunt aanpakken

1 Minuten lezen
Volgens de cijfers van het CBS verhuizen Nederlanders ongeveer 7 keer in hun leven. Vaak wordt er verhuisd wegens gebrek aan ruimte…
Verhuizen

Hoe je jezelf goed voorbereid op een verhuizing

2 Minuten lezen
Het is natuurlijk heel erg fijn wanneer je je oude woning hebt verkocht en kunt gaan focussen op je nieuwe huis. Toch…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

886 Comments